Marató Pirineu 2018

Pinelli 01/10/2018

Bé , després de molt de temps fent distàncies de mitja marató de muntanya , vaig decidir-me a fer un pas mes i fer una marató .. L’escollida es la marató del Pirineu , pel seu entorn i  duresa  .. després de 4 mesos mes o menys ben entrenats em posaré  davant de la meva primera marató de muntanya .. 

Els Días previs han sigut moguts per un tema familiar que no s’ha resolt fins a ultima hora de divendres , ja amb això solucionat estaba 100×100 per la cursa .. 

primera cagada va ser l’hotel que vaig agafar , estaba a 800 m de la sortida però l’accés al poble era únicament per carretera .. a les 6:00 , a les fosques  era perillós .. per sort l’hotel era ple de corredors i se’n van oferir uns cuants .. vaig anar amb un corredor de Terrassa  , ( gràcies Carles ) .. i em va deixar a la meta .. per anar a deixar la bossa … però , sorpresa , no te en guardaroba , un munt fe corredors , cabrejats corrent per buscarse la vida , per sort , el Toni Beltrán la va deixar a la seva habitació d’hotel .. a l’hotel tinc la sort de saludar al pablo Villalobos .. un tío conegut a corredors i molt sencill .. comenten la jugada amb el rutxi ,Edu Toni i dion , el dabit no Ho veig ( va sortir del darrere a ultima hora )  .. dintre del corral em dono comte que no tinc ni les ulleres de sol ni la gorra ..  en ment , primer avituallament en 1:50 h .. ho puc fer fàcil però depenent dels taps … musiketa guapa i sortida .. 

Bellver – cortals  10.5 kms 707+ i 154- 

Sortida .. 100 m i tap de  collons .. cagundeu .. els primers kms fàcils i a ritme .. ja caminarem .. vaig avançant gent però no tinc les cames lleugeres .. primera pujada forta i nou tap .. parats completament .. calma .. avancem a bon ritme però les cames no van com sempre .. a vegades em pasa i després torna’m al seu lloc .. acabem la primera pujada i a la baixada estic molt còmode inclús puc donar una mica de canya sense flipar me .. d’aquesta manera arribem al primer avituallament en 1:35 h , però el xip està a la sortida i marca 1:41h , súper bé .. això em dona forces ..

Cortals – pas de gosolans  11.3 km 1164+ i 303 – 

 ..  .. una part d’aquest tram  la vaig fer amb el rutxi a l’agost  , però en cursa canvia molt , continuo amb bastons i agafo el meu ritme fins arribar a roca de la moixa .. unes espectaculars vistes per parar 5’ i descansar una mica , continuem pujant per una vertical molt tècnica i ara que les cames anaven millor , comença una pubtxada al bessó esquerre .. no para de punxar , prenc sals .. i em poso musiketa per intentar no pensar massa .. funciona , a la mitja hora ja ni  recordava lo  del bessó .. m’animo  bastant fins i tot puc incrementar el ritme i vaig avançant a gent ,, per primera vegada a la cursa estic còmode .. deixo al dion i Edu uns metres al darrere però la idea era anar amb ells que son els experts .. arribo a pas de gosolans i soc conscient de que tinc mes de mitja cursa feta .. vaig molt bé ..

Pas de gosolans -Aguiló  2.1 kms 0+ i 416-

 comença una baixada de 2 kms fins a avituallament 2 (aguiló ) ..súper tècnica i perillosa ..  ens juntem un altre vegada i aquí la cago al menjar meló i RedBull .. no se perquè collons vaig menjar això però el meló estaba boníssim i el red bull vaig pensar que pot ser donaria ales 😂… arribi en 4:22h 

Aguiló -martinet 9.8 kms 148+ i 1206- 

 el cas es que comencem una baixada de 10 km i 1200- , o sigui que tenia que donar-li canya a les cames perquè les tenia bé .. aquestes baixades combinen baixades suaus amb baixades molt picades que tens que anar frenant i això mata els quàdriceps .. vaig tirant i cada vegada els quàdriceps pitjor .. així que al arribar a montella decideixo no forçar mes i acabar la baixada mes lent però a bon ritme . Arribo en 5:45h 

Martinet – nas 6.3 kms 297+ i 41- 

 

, arribem a martinet i tot i que ara se el que queda per meta ja que l’havia entrenat  (12 kms ) també sabia perfectament que es la trampa de la marató .. tothom es creu que es bufar i fer ampolles i res de res .. lo havia  vist i estaba advertit .. a  l avituallament ens espera l’ oriol i el xavher que han vingut a donar ànims .. ( os estimo kbrons ) i li deixo els bastons pensant que la pujada forta la faré bé sense ells , cagada , tinc els cuadriceps molt carregats i torno a menjar meló ( no se que collons però estaba boníssim ) aquesta vegada paso de red  bull , crec que no hi havia ..  el dion i Edu surten  i jo espero una mica mes per canviar de samarreta .. havia començat amb la Correcat i havia d’acabar amb la xipirun .. vaig beure molt i sabia que aquest tram era el pitjor de tots , la calor , el terreny trencat y la puta pujada a nas m’esperaven ..    només sortir ja em dono compte  que ja no vaig tan bé , als dos kms el ritme cau en picat .. ara les baixadetes al trot i pujadetes caminant , no n’hi ha res pla .. va pujant i pujant .. jo cada vegada mes lent fins que ja no tinc energia .. tan sols penso en la pujada a nas .. creuem el riu i cap a dalt .. sense bastons .. el bessó esquerre torna a donar pel sac , però ja em dona igual , ja acabo ..  vinga que quant estiguis a dalt es pla i baixada .. i una merda .. després de la pujada interminable tenim l avituallament de Nas , l’últim .. allà veig al dion i al Edu que estan millor que jo .. li dic que no m esperin .. 

Nas – Bellver  5.7 km 59+ i 238- 

Tram final .. ara se que acabo dintre del temps sobrat i inclús puc salvar el Sub 8h .. intento correr els plans i les baixades però tinc que parar moltes vegades .. el pit el sento pressionat i no em deixa correr .. el pols el tinc perfecte així que estic tranquil .. aquesta es la part de la marató que l’he pasat pitjor i millor a la vegada .. pitjor perquè anava fet caldo i millor perquè he pogut conèixer gent que em anat avançant nos tota la cursa i hem acabat quasi junts .. parlant amb uns  i altres vaig fent i cada vegada mes a prop de meta ja comencem a veure gent per les afores del poble animant i això fa que vulguis o no agafis forces .. pujadeta cabrona just abans de meta i a la zona de meta tota la claca xipirun i família  donant suport .. moment màgic quant la meva filla fa la entrada a meta amb el seu pare .. collonut .. 7:47h molt bon tems ja que anava a buscar les 7:30h però no he pogut ..   moltes emocions i agraïments a tots .. 

 A  l’avituallament final no li falta res , Bueno cervesa , que la tenim que comprar fora .. lo demés perfecte .. buti , pasta fruita .. el  que pasa es que no entra  res .. despres dutxa i cerveseta per celebrar-ho amb el Toni Beltran , dion i famílies .. amb la resta de cracks farem un altre quedada també .. un cap de setmana per recordar i una marató que em sembla que tornaré per acabarla millor .. no se si l’any que bé però tornaré , encara que tenen que millorar aspectes com recollir Dorsal a baga , guardarroba i les dutxes donaven fàstic .. sort que jo vaig utilitzar la de l’hotel del Toni ..😄👍 

gràcies a tothom que heu fet possible tot això i a tots els  que d’alguna manera s’han vist implicats en aquesta aventura  no posaré noms que segur em deixo molts .. a corredors.cat , a xipiruns.cat , mossenaires , amics de strava i amics en general  , família i en especial a uns amics que ens hem juntat per fer aquesta marató i compartir alguns  entrenos .. gràcies a tots i fins la propera .. 

Vídeo: Videos

 

Publicado en Cròniques.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *