Marató de València amb il.lusió

Francesc 06/12/2018

OBJECTIU INICIAL: ser un sub4

PLA D’ENTRENAMENT PREVIST
12 setmanes de preparació, d’uns 75 km de mitjana, amb tres tiratges llargs de 28-30-32 km.
EXPERIENCIA: 4 Maratons BCN 4:12 (2.011) / 4:06 (2.012) / 4:52 (2.015)  VLC 3:58:12 (2016)

OBJECTIU REAL
Una vegada realitzat el pla d’entrenament, i valorant l’entrenament realitzat i l’estat físic; així com els TEST realitzats indiquen un estat de forma de 4:15.

PLA D’ENTRENAMENT REAL
Del pla previst d’entrenament al real, en les 12 setmanes d’entrenament la mitjana de km és de 62.8, així mateix dels tres tiratges llargues només he fet la de 28 km.` Perquè? Bé, són gairebé 62 añitos, i el bodi és el que hi ha, a més dels meus problemes de genolls gastats.

VALORACIÓFINAL
És clar que amb el poc volum de km, sumat sobretot a la falta de tiratges llargs ( 30 i 32 km), no era aconsellable sortir a per un sub4. Així també m’ho van manifestar els meus amics, aquells que et diuen la veritat encara que sigui dura escoltar-la. Gens a favor per intentar el sub4.
Ho assumeixo, però em conec.

DÍADE LA MARATÓ
No he descansat bé, habitació no habitual, llit diferent, la nit se’m fa llarga, la qual cosa em dona per pensar, i canvi d’opinió cada 5 minuts, decideixo sortir a sub4 i 5 minuts després decideixo sortir a 6:00 —> 6:10, així tota la nit, ja,ja
M’aixeco i amb els xipirunsens preparem, esmorzar, WC, i comprovar que tot l’equip esportiu està en condicions. Baixem en bus, després de 20 minutsa la parada arriba el bus, podem pujar sense seient, però després de la següent parada, ja no cabia ningú més, o sigui trajecte directe a la sortida. Tema bus és arriscat.

Ja estem a la ciutat de la ciència, de nit, ens trobem amb coneguts, i  correcatsi uns altres, foto, xerrada, estic una mica nerviós ja que encara no he decidit el meu ritme de sortida.
Manu 1.1, m’acompanya en tota la prèvia, deixar borsa, arribar al calaix etc; em tranquil·litza ja que a mi em costa orientar-me, gràcies.
Arribo al calaix de sortida i comencen les emocions, quina FELICITAT poder estar a la sortida entre aquest munt de maratonians,ja,jaArriba l’hora de decidir i com no podia ser d’una altra manera decideixo sortir de gom a gom i i els km diran , je,

S’acosta la sortida del meu calaix, que emoció, allà anem, ….. MERDA tallen la nostra sortida i em quedo en primera fila tallat. Segons sembla va haver-hi algun error i com s’estava saturant el carrer de sortida van tallar a sac en el calaix gris.
Decepció, 4 o 5 minmés d’espera, ara sí sortim ….. QUE GRAN ….. anem-hi gasss.

KM 0 a KM 10
GAUDINT com un nan, quina meravella córrer la marató. KM 0.5 la clacaXipirunanimant, quin goix. Són 10 km de gaudiment total, clavant el ritme a 5:40. En km 8 primer gel.

KM 5 Temps 28:23 Pla 28:25 KM 10 Temps pas 56:39 Pla previst  56:50.

KM 10 a KM 20
Segueixo gaudint com un boig corrent, molt entretingut mirant a uns i a uns altres compartint aquesta sensació i molt feliç. KM 12 la clacaXipirunara ja amb Manu 1.1, Xavher, Oriol, foto i em surto ….. KM 18 segon gel, i rebut primer WhatsAppde l’home del mall, diu » revisa el teu ritme o ens veurem aviat». Hummmm, decideixo seguir a ritme de 5:40 fins a la mitja Marató i després baixaré ritme a 6:00. Temps pas per mitja marató de 2:00:49 el Pla previst de 1:59:59.

KM 20 a KM 30
Vaig bé, però advertit per l’home del mall, baixo el ritme a 6:00 KM 20. Començo a notar que tinc més set del normal, en els avituallamentsbec molt, mala senyal, la calor i el sol comencen a atacar, això tampoc afavoreix. Pas per KM 27 i una altra vegada la clacaXipirunquina alegria, ja no surto tan bè a la foto, corren amb mi un km i els dic que estic fotut però content. Nou Missatge per WhatsAppde l’home del mall,em recorda que m’estic esgotant i vindrà a veure’m aviat, per la qual cosa baixo de nou el ritme ara a 6:10-6:15.

KM 30 a KM 42

Començo a estar muscularment fatigat, de cardiomolt bé, trobo a faltar els tiratges llargs; bec ampolla sencera en els avituallaments, mal presagi, i començo a veure el mur, m’apareix en l’esperat km 32,ho sabia, però segueixo content i feliç. Em dic: ARA PENSA, ara toca el cacoi sobretot no lesionar-te o no seràs finischer, CONTROLA EL TEMA. I així, content, assumint que això serà fins al final i que el sub4 pansa a ser un sub4:30 d’objectiu. És un tram que dona per a tot, veus corredors que van sobrats fins a meta, uns altres que van patint, uns altres que estan utilitzant la teva mateixa tàctica del cacoi uns altres que llastimosamenteno podràn ser finischers, es van quedant amb trencaments musculars pel camí. Els punts de reflextiren  fum, no donen l`abast jeje
Per la meva banda seguir, gaudir i sobretot no lesionar-me, el rellotge del temps passa a l’oblit, serà el que serà, ni ho miro. Arribo al km 40 i allí està, LA CLACAXIPIRUNA, els dic allà vaig tot bé, no tinc pressa per arribar, cal gaudir-la je,jeEstic tan PETAO muscularment, que ni en baixada ni amb la claca,la màquina no funciona, i sobretot no em puc lesionar.

Arriba l’esperada catifa blava, i la bonica recta d’arribada, és el moment TOP, anem-hi xaval a gaudir-la, ENFILO la recta i em dic i sense caminar, ENTERITA  fins a l’arc , je,jei així ho faig, passant per davant de les 7 càmeres de fotos que hi ha i dedicant un postureoa cadascuna d´ elles. Sensacions FANTÀSTIQUES poder acabar una altra marató i van 5 en 7 anys.

Agrair a tots els meus amics i companys, tot el suport rebut a destacar als Xipirunsd’aquesta expedició de VLC, Manu1.1, Xavheri Oriol, per tota l’ajuda moral i logística del cap de setmana. Temps final 4:31:33 que no estamos tan mal jeje

TEMPS FINAL DE: 4:31:29

Publicado en Cròniques.

2 Comentarios

  1. M’ha encantat la teva crònica Francesc. Vaig veure els temps i vaig entendre que la vas lluitar com un campió. Enhorabona!!
    A veure si manimo jo tb a fer la primera!
    Una abraçada!!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *